6 skrzydełek, 6 plastrów wędzonego boczku, suszone śliwki, , przyprawy wg własnego uznania.
Skrzydełka umyć, obciąć lotki (końcówka skrzydełka), obtoczyć w przyprawach- ja daję przyprawę do kurczaka po staropolsku firmy Kamis, odstawić na 1-2 godz. do lodówki. W każdym skrzydełku umieścić śliwkę, owinąć boczkiem, spiąć wykałaczką. Umieścić w żaroodpornym naczyniu lub na blaszce. Piec 45-50 min w temp.150-160 st.
Skrzydełka są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego!
dodane na fotoforum:
bunia 2009-09-06
No to narobiłas mi smaku- ja po naleśnikach to mięsko mi pachnie . Pięknie wyglądaja .
eroma39 2009-09-27
PYCHOTKA!!
sam robilam nie raz... nie dwa...
petrus 2010-02-28
Kolejna wspaniała galeria poświęcona dobremu jedzonku :))
Biorę do Ulubionych natychmiast !
Pozdrawiam serdecznie.
danwi66 2011-05-24
jesteś niesamowiticie zdolna kobietka;)...powinnam to na pierwszej stronie napisać..ale zaczęłam od końca przeglądać...i tutaj dobrnęłam:)...cudna galaria i to co robisz..:)
lantan 2012-01-06
Posiliłem się i dalej idę zwiedzać stoły pysznego jadła