pachnie przyzwoicie, smakuje ... ależ taaak!
Pozwolę sobie jeszcze na mały wywód- na te 2 bochenki chleba(70-75 dag każdy) wydałam raptem 2,5 zł i kilka groszy na prąd w czasie pieczenia. Piekarze za 1 mały bochenek żytniego chleba na zakwasie (40 dag) kasują ok.4 zł. Toć to zdzierstwo. Właśnie otworzyłam oczy na to, jakim sposobem można dojść do fortuny.
Chyba za radą Reni-vesper5, zmienię profesję ;)
Pozdrawiam Was wszystkich w bardzo mroźną sobotę :))
vesper5 2010-01-22
teraz to na głodnego spać nie pójdę :(...idę do lodówki :)))...ale super wygląda i pachnie nieziemsko :)))
hbabik 2010-01-22
Kolejny wspaniały wypiek..oj tak zgadzam się chlebek pyszny.My zajadaliśmy się nim już na gorąco.Zrobiłam go bez dodatków,bo bałam się ,ze mi nie wyjdzie,ale jak na pierwszy raz to naprawdę wspaniały,a kilogramów ile mi przybyło....życzę ciepełka w ten mroźny weekend,pozdrawiam,pa
betaww 2010-01-22
OJ JAK PIĘKNIE WYGLĄDA......JEŚLI TAK SAMO SMAKUJE ......MNIAM....MNIAM......CIEKAWA JESTEM CZY BARDZO DLUGO GO WYRBIALAS,ZE JEST Z TAKIMI PIĘKNYMI" DZIURAMI" DOBREJ NOCY CI ŻYCZE.....I IDE ZJEŚC KROMECZKĘ.........
violinka 2010-01-23
codooooooooo to na zakwasie czy drozdzach ?jestem tez w trakcie pieczenia....
violinka 2010-01-23
a już się doczytałam też bedę praktykować na zakwasie bo go właśnie produkuję pozdro
vesper5 2010-01-23
Beatko - ten chleb Ci zaszkodzi...ja już od kilku minut siedzę i patrzę w ekran...takich jak ja jest więcej...w najlepszym wypadku będzie Ci się odbijać...:)))...my też chcemy chleba...:)
gosia41 2010-01-23
**** Dzień Dobry****
Niech Ci drogę ślą róże.
Niech się spełnią Twe marzenia.
A ja śle dla Ciebie gorące pozdrowienia!!!
Miłego radosnego weekendu życzę..:)) Małgosia
lussi44 2010-01-23
Ja też chcę taki chlebek...ja piekę czasem chlebuś, ale nigdy nie piekłam na zakwasie... proszę o radę jak zrobić dobry zakwas :))
reni50 2010-01-23
ale wspaniale wypieczony, zmieniaj profesję, ja chętnie będę u ciebie kupować...
grejsia 2010-01-24
Beatka, badz aniolem...dopisz pod spodem przepis...to tak wspaniale wyglada, ze moge sobie wyobrazic smak...prosze.......
iwanka1 2010-01-24
Ja też tak uważam i dla tego wolę piec chleb. Właśnie mi rośnie, trochę za późno się zreflektowałam, że zabraknie mi na `śniadanie.
Pozdrawiam i proszę o przepis na ten chlebek żytni:)
wiga50 2012-01-06
Właśnie tworzę w pospiechu książkę kucharską pt. " Intma43",
muszę zdążyć przed usunięciem konta. Brakuje mi tu przepisu na ten pyszny wzrokowo chlebek i na zakwas :(
Będzie Ciebie tu brakowało :(
Pozdrawiam.