Wszystkich lubiących niesławne zielsko zapraszam- na prawdę warto spróbować :)
1 paczka mrożonego szpinaku(brykiet), 2 op.ciasta francuskiego po 30 dag, 1/2kostki fety, 1 kulka mozzarelli, 1 spora cebula, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz.
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać zamrożony szpinak, sól, pieprz do smaku. Dusić kilka minut, aby szpinak się rozmroził. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz porwaną na strzępy mozzarellę. Doprawić do smaku. Przestudzić masę szpinakową.
Ciasto rozwinąć. Wzdłuż dłuższej krawędzi rozsmarować połowę masy, na wierzch pokruszyć ser feta. Zwinąć. Tak samo postąpić z drugim ciastem francuskim. Pokroić przygotowane rolady na kawałki 2-3 cm. Piec ok.10 min.w temp. 200-220 st.C.
Można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno np. do...piwa :)
Życzę smacznego!
dodane na fotoforum:
elusia6 2010-03-13
ALE APETYCZNE AŻŚLINKA LECI-POZDRAWIAM
jeanne 2010-03-13
Rewelacyjnie to wygląda i na pewno smakuje , ale nie każdy może francuskie ciasto hi hi hi hi ..... tak to już jest na tym świecie ;-)))))
POZDRAWIAM ;-)))
betaww 2010-03-13
ROZUMIEM ,ZE TEN" BRYKIET" TO SZPINAK W LISCIACH......A NIE WYLEWA SIE Z CIASTA NO POKROJENIU.....? POZDRAWIAM....****
vesper5 2010-03-13
...świetnie wyglądają...kurka...sama nie wiem czy lubię ???...niebawem się przekonam...:)))...pozdrawiam serdecznie :)
ewka67 2010-03-13
Uwielbiam szpinak ....Pychotka...)))
o40na 2010-03-13
Wyglądają bardzo smakowicie. :))
Surówkę z pekinki robię tak:
Pekinka, papryka, ogórek, 2 pomidorki, sól, pieprz i majonez.
Taką lubimy najbardziej, ale robię też identyczną tylko z sosem paprykowym z torebki, rozpuszczam ten sos w 2 łyżkach wody i 2 łyżkach oleju.
gosian 2010-03-13
dzieki Ci za ten przepis,kiedys cos podobnego jadlam i bylo fantastico! Twoje tez napewno smaczne.Pozdrawiam Beato.
lila08 2010-03-13
wyglądają apetycznie...szpinak uwielbiam...trzeba wypróbować :)
dzięki za przepis :)))
elcia72 2010-03-13
KSIĘŻYC ŚWIECI DZISIAJ JASNO , NIECH CI ON POMOŻE ZASNĄĆ .....
DOBRANOC;)))
elcia72 2010-03-13
SUPER PRZEPIS , PEWNIE PYSZNA JEST TA POTRAWA ...
eroma39 2010-03-13
na przyszły piąteczek upiekę ;-))
......ڿڰۣڿ❀❤❀ڿڰۣڿ ........
..❀❤❀ڿڰۣڿ ڰۣڿ❀❤❀ڿڰۣڿ ❀❤❀
❀❤❀`SPOKOJNEJ NOCKI
┊ ┊ ┊ ♥ KOLOROWYCH
┊ ┊ ♥ SNÓW
┊ ♥ DOBRANOC
♥
cuisine 2010-03-14
Pyszniutkie danko :)
Ja robię bardzo podobne :)
yanisia 2010-03-16
No to teraz skąd nie wyjdę,aż się najem:) Takich pyszności nie przepuszczę:)
Pozdrawiam ciepluśko i życzę zdrówka:)