Rzodkiewki dla dzieci...

Rzodkiewki dla dzieci...

Rzodkiewki dla dzieci

Dla dzieci po 1. roku życia rzodkiewkę najlepiej utrzeć na tarce i dodać do twarożku lub posypać nią bułeczkę z masłem. Z kolei starszaki z przyjemnością schrupią kilka sztuk jako dodatek do kanapek. Możesz tez przygotować im "ludziki" z jajek i rzodkiewek.
Składniki: jajka ugotowane na twardo, majonez lub twarożek, plastry żółtego sera, plasterki rzodkiewki, oliwki, ziarenka pieprzu, natka pietruszki, szczypiorek, papryka, pomidory, plasterki marchwi, wykałaczki.

Przygotowanie: Muchomorek: jajo przykryte połówki pomidora, kropki z majonezu. Myszka: jajko, uszy z rzodkiewki, wąsy z natki pietruszki, oczy z pieprzu. Kot: Jajko, uszy z marchwi, wąsy ze szczypiorku, oczy z oliwek. Żaglówka: żagiel z żółtego sera, maszt z wykałaczki (na jej końcu papryka), pokład z połówki jaja, morze z sałaty.

zolwik5

zolwik5 2012-05-05

Super wygląda i napewno smakuje

dodaj komentarz

kolejne >