Kalina....

Kalina....

Składniki na nalewkę z owoców kaliny
• 2 szklanki owoców kaliny
• 0,5 l spirytusu 96 proc.
• 0,5 l wódki
• 0,5 l miodu
Przepis na nalewkę z kaliny
1. Owoce opłucz, dobrze osącz, zalej alkoholem.
2. Postaw w ciepłym, ciemnym miejscu.
3. Po 2 tygodniach zlej alkohol. Owoce wyciśnij, do soku dodaj płynny miód (chwilę podgrzewaj go w kąpieli wodnej).
4. Połącz z alkoholem i odstaw na tydzień.
5. Przefiltruj kilka razy, rozlej do butelek.
6. Nalewka powinna dojrzewać ok. pół roku.

hania44

hania44 2014-11-22

Wygląda bardzo apetycznie w połączeniu z przepisem! :) Hehe! :)

dodaj komentarz

kolejne >