Kartoflanka z grzybkami...mniam :)

Kartoflanka z grzybkami...mniam :)

Przygotowanie:
Ziemniaki i włoszczyznę oczyść, obierz, pokrój w grubą kostkę. Rozdrobnione warzywa włóż do garnka, dodaj przyprawy. Całość zalej 2 litrami wody. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 35 minut.
Grzyby starannie oczyść i opłucz po bieżącą wodą. Osusz, większe sztuki potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć grzyby i usmaż je, mieszając.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Oprósz mąką i zasmaż. Zasmażkę rozprowadź kilkoma łyżkami wywaru z zupy. Wlej do garnka z zupą. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Wymieszaj, gotuj jeszcze około 5 minut.
Smacznego !!

hania44

hania44 2014-11-30

Narobiłaś mi smaku! :):):) Fajnie, że jesteś! :)

dodaj komentarz

kolejne >