https://reduction-image.com/mpeg-creation2/temp/q453l8ctmqhn0189088gua1ke6/indexweb.htm
Nalewka z jagód - przepis
Składniki:
1kg jagód
1l spirytusu 95%
0,5 kg cukru
Przygotowanie:
Przebieramy jagody, aby odrzucić nadpsute owoce.
Myjemy i odsączamy jagody na sicie. Następnie zasypujemy cukrem i zalewamy w słoju spirytusem, aby były całkowicie przykryte.
Słój stawiamy w ciepłym, słonecznym miejscu.
Po 4 tygodniach zlewamy spirytus. Nalew rozcieńczamy wodą do objętości 2,25 litra.
Przefiltrowujemy i rozlewamy wszystko do butelek. Po miesiącu możemy używać.
Na zdrowie !!
elli4 2015-07-22
apetyczna zabieram przepis ......."Chwile szczęścia którymi się cieszymy, przychodzą niespodziewanie. To nie my je chwytamy, ale one nas chwytają" Pozdrawiam
elli4 2015-07-23
Promykiem słonka pozdrawiam,
ciepło serca i uśmiech zostawiam.