Danuś proszę oto przepis.4kg. małych ogórków,1/2 kg.cebuli.4 duże papryki.Ogórki pokroic w koreczki.Paprykę i cebule pokroic w plasterki, i zalać przegotowaną solanką(8 szkl.wody, 1 szkl. soli) odstawic na 3 godz. Odcedzic i włożyć do słoików. Zalewa:3 szkl.cukru, 2 szkl.octu 10%, 6 szkl.wody,1 łyżeczka gorczycy białej i kolendry,2-3 ziela angielskie.Razem zagotować i gorącą zalewą zalać koreczki.Pasteryzować 10-15 min życzę smacznego
dodane na fotoforum:
danka19 2009-08-11
Irenko piękne dzięki.. jak wrócę z pracy to zaraz zrobię. Ja mam przepis na trochę inne, jak będziesz chciała to w sobotę ci napiszę. Teraz idę spać bo jutro muszę wcześnie wstać... do zobaczenia..:))