KOTLETY MIELONE Z UDŻCA INDYKA I BOCZKU
70 dag mięsa z udżca indyczego
30 dag świezego boczku
1 i 1/2 bułki namoczonej i odcisnietej
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
1 jajko
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki majeranku
Mięsa, cebulę ,czosnek i odciśnietą bułke zmilić dodac przyprawy i jajko Dokładnie wymieszać najlepiej ręką formować kotlety i smażyć na z obu stron
PIECZARKI W ŚMIETANIE
1małą cebulke pokroic w kostke i wrzucić na 1 czubata łyżke roztopionego masła , nastepnie wrzucić pieczarki jak są małe to w całości jak wieksze to przekroic na pół doprawić do smaku pieprzem i vegeta, przyrumienić ze wszystkich stron i następnie wlać 1 woreczek śmietany dusić razem ( nie przykryte) aż śmietatana sie zredukuje i zgęstnieje i gotowe
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKEJ Z CZOSNKIEM
Kapuste pokroic drobno i wymieszać z łyżką majonezu z roztartym 1 ząbkiem czosnku
NIE PRZYPRAWIAC NICZYM tylko wymieszac
reni50 2011-10-16
obiad smaczny, apetyczny, pięknie podany... smacznego!
laura5 2011-10-19
Witamy serdecznie, milego oraz pogodnego dnia życzymy
i cieplutkie pozdrowionka ślemy...:)Dziekujemy za odwiedzinki i mile slowa na naszym profilku.)