GOŁĄBKI W SOSIE ŚMIETANOWO-POMIDOROWYM

GOŁĄBKI W SOSIE ŚMIETANOWO-POMIDOROWYM

75 dag dag łopatki wieprzowej
30 dag świeżego boczku
10 dag ryżu surowego ryżu
1 cebula
Mięso, cebulę zmielić, wymieszać z ryżem i dolac rosołu lub wody tyle ,żeby farsz dało sie łatwo rozsmarować na lisciu( około 1/2 -3/4 szklanki) przyprawić vegetą, pieprzem i solą
Na sparzony liść kapusty
rozsmarować farsz i założyć do środka prawą i lewą stronę liścia a następnie od dołu zwijać i ukladać koncówką w dól w naczyniu żaroodpornym na roztopionej margarynie i pozostałych liściach wierzch posypać vegetą i pieprzem przykryć liśćmi , pokrywką i do włożyć do nagrzanego piekarnika na jakieś 1,30 min
Następnie do rondelka zlać cały powstały sos (jesli jest go malo to uzupełnić do ilosci jaka chcemy)dodać najlepiej przecier ze świeżych pomidorów ale jesli nie mamy to dodac 1 łyżkę koncentratu \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"pudliszki\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" przyprawić pieprzem można dodac rosołek, chwile pogotować a nastepnie mąkę rozrobić w 1 woreczku śmietany kremówki wlać do sosu i chwilę znowu gotować ( sos nie moze byc gęsty ale tylko lekko zawiesisty , nastepnie tym sosem zalać gołabki i pozostawic w goracym piekarniku 1/2 godz żeby przeszły smakiem (sos nie powinien być pomidorowy a śmietanowo-pomidorowy

PRZECIER POMIDOROWY
1 kg pomidorów pokrojonych w cząstki włożyc do garnka dodać 1 łyżke masła przykryć i dusić okolo 1/2 godz , nastepnie przetrzec dokładnie przez sitko

anetka

anetka 2013-05-30

przepyszne :P:P:P

marek5

marek5 2013-06-01

Witam już w rozpłakanym czerwcu!!!!Pozdrawiam)))

alexxo

alexxo 2013-06-02

witam i pozdrawiam...słoneczka na resztę dnia zostawiam

dodaj komentarz

kolejne >