KROKIETY Z MIĘSEM I PIECZARKAMI i barszcz czerwony

KROKIETY Z MIĘSEM I PIECZARKAMI i barszcz czerwony

Usmażyć nalesniki około 10

50 dag pieczarek pokroić w kostke i usmażyć z 1 cebulą tez pokrojoną w kostkę, zmielić gotowane mięso ( ja miałam z rosołu różne rodzaje około50 dag) , wrzucić usmażone pieczarki z cebulą dokładnie wymieszać
Farsz rozprowadzić na całym nalesniku następnie zwinąć w rulon ( najpierw boki naleśnika złożyć do środka) namoczyc w rozmąconym jajku nastepnie w tartej bułce i smażyc na maśle z obu stron na złoty kolor

BARSZCZ CZERWONY
Na rosół wrzucic pokrojone w plastry buraki i roztarty czosnek, oraz 1 łyżkę octu, 1 łyżkę cukru ( ocet powoduje że,barszcz nie straci koloru) gotować około 45 min do 1 godz nastepnie przyprawić do smaku pieprzem , cukrem , octem i solą Smak powinien być dość słodko kwaśny i pozostawić na 2 godz , ponieważ buraki wypuszczą sok i barszcz bedzie miał ładny kolor ( buraków nie wyrzucać,)

isia222

isia222 2015-01-20

pycha , dzieki za przepis

kris13

kris13 2015-01-20

krokiety lubię ze wszystkim ;):)))))

lisek52

lisek52 2015-01-21

Uwielbiam.

bea73

bea73 2015-01-21

dzień dobry... witam w kolejnym dniu, trochę dzisiaj nadrabiam zaległości w komentowaniu... pozdrawiam i udanego dnia życzę....

janowa

janowa 2015-01-21

Też lubię...może jutro upitraszę:)))

dodaj komentarz

kolejne >