Usmażyć nalesniki około 10
50 dag pieczarek pokroić w kostke i usmażyć z 1 cebulą tez pokrojoną w kostkę, zmielić gotowane mięso ( ja miałam z rosołu różne rodzaje około50 dag) , wrzucić usmażone pieczarki z cebulą dokładnie wymieszać
Farsz rozprowadzić na całym nalesniku następnie zwinąć w rulon ( najpierw boki naleśnika złożyć do środka) namoczyc w rozmąconym jajku nastepnie w tartej bułce i smażyc na maśle z obu stron na złoty kolor
BARSZCZ CZERWONY
Na rosół wrzucic pokrojone w plastry buraki i roztarty czosnek, oraz 1 łyżkę octu, 1 łyżkę cukru ( ocet powoduje że,barszcz nie straci koloru) gotować około 45 min do 1 godz nastepnie przyprawić do smaku pieprzem , cukrem , octem i solą Smak powinien być dość słodko kwaśny i pozostawić na 2 godz , ponieważ buraki wypuszczą sok i barszcz bedzie miał ładny kolor ( buraków nie wyrzucać,)
bea73 2015-01-21
dzień dobry... witam w kolejnym dniu, trochę dzisiaj nadrabiam zaległości w komentowaniu... pozdrawiam i udanego dnia życzę....
janowa 2015-01-21
Też lubię...może jutro upitraszę:)))