Szegediner - gulasz segedyński

Szegediner - gulasz segedyński

2 cebule
75 dag wieprzowiny
mała biała kapusta (lub 1/2 kg kiszonej)
25 dag pieczarek
klika pomidorów lub 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
smalec do smażenia
przyprawy :liść laurowy ,łyżeczka kminku,kilka ziaren ziela angielskiego, czarny pieprz, vegeta, 1 łyżeczka papryki wędzonej,1 łyżeczka majeranku

Cebule pokrojoną w piórka zeszklić na patelni i wrzucić do naczynia w którym będzie gotowana potrawa, mięso pokrojone w dużą kostkę obsmażyć na smalcu na patelni i wrzucić do cebuli, następnie pieczarki tez zrumienić i dodać do mięsa,i wlać przecier i wszystkie przyprawy , dusić około 1 godz . Kapustę pokroić na grube kawałki i obgotować 10 min, odcedzić i wrzucić do duszącego się mięsa, przykryć i razem dusić do miękkości
Podawać najlepiej z bułką

kolejne >

irusia

irusia

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]

xaviera

xaviera 2017-03-20

smacznego :)

piatal

piatal 2017-03-20

dorzuć kartoflów i jestem szczęśliwy,,,

guniu72

guniu72 2017-03-21

warto wypróbować...

dodaj komentarz

kolejne >

X

Serwis garnek.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies