Szegediner - gulasz segedyński

Szegediner - gulasz segedyński

2 cebule
75 dag wieprzowiny
mała biała kapusta (lub 1/2 kg kiszonej)
25 dag pieczarek
klika pomidorów lub 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
smalec do smażenia
przyprawy :liść laurowy ,łyżeczka kminku,kilka ziaren ziela angielskiego, czarny pieprz, vegeta, 1 łyżeczka papryki wędzonej,1 łyżeczka majeranku

Cebule pokrojoną w piórka zeszklić na patelni i wrzucić do naczynia w którym będzie gotowana potrawa, mięso pokrojone w dużą kostkę obsmażyć na smalcu na patelni i wrzucić do cebuli, następnie pieczarki tez zrumienić i dodać do mięsa,i wlać przecier i wszystkie przyprawy , dusić około 1 godz . Kapustę pokroić na grube kawałki i obgotować 10 min, odcedzić i wrzucić do duszącego się mięsa, przykryć i razem dusić do miękkości
Podawać najlepiej z bułką

xaviera

xaviera 2017-03-20

smacznego :)

piatal

piatal 2017-03-20

dorzuć kartoflów i jestem szczęśliwy,,,

guniu72

guniu72 2017-03-21

warto wypróbować...

dodaj komentarz

kolejne >