PIERŚ KURCZAKA FASZEROWANA W CIEŚCIE FRANCUSKIM-

PIERŚ KURCZAKA FASZEROWANA W CIEŚCIE FRANCUSKIM-

http://www.garnek.pl/irusia/10245019/piers-kurczaka-faszerowana-w


składniki
piers z kurczaka, 2 połówki
ser wędzony, 2-4 plastry
ciasto francuskie, 1 rolka
30 dag pieczarek,
boczek lub szynka, 2-4 plastry
Pierś rozcinamy delikatnie, lekko rozbić, przyprawić, . Nałożyć podsmażone pieczarki przykryć z powrotem płatem mięsa. Na wierzch położyć boczek (grubszy plaster) i plaster sera wędzonego

2. rozwinąć ciasto, rozciąć na dwa prostokąty na środku każdego ułożyć mięso. Brzegi ciasta ponacinać w poziome paski ok 2-3 cm grubości. Rozpocząć "bandażowanie". Pasek z prawej, pasek z lewej , pasek z prawej itd
można robić 2 duże lub 4 mniejsze porcje , ja wole 4 mniejsze

3. piec w piekarniku 200 st. C, 30 min. Wierzch ciasta posmarować jajkiem

kolejne >

irusia

irusia

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]

(brak komentarzy)

dodaj komentarz

kolejne >

X

Serwis garnek.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies