Twaróg tłusty około 1 kg
Masło 1 kostka
Jaja 8 sztuk
Cukier 1 szklanka
Cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka pszenna 1 łyżka
budyń smietankowy w proszku 1 opakowanie
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch dodając po jednym żółtku. Ser zmielić i dodawać do masy maślanej wymieszać dokładnie (najlepiej ręką) dodać mąkę pszenną, a następnie budyń. Białka ubić na sztywną pianę, przełożyć do masy serowej dodać bakalie wymieszać delikatnie, wylac na blache wyłożona papierem do pieczenia aż składniki się połączą. delikatnie równać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150'C na około 60 min ,na 10 minut przed końcem pieczenia, zwiększyć temperaturę do 170C. Upieczony sernik zostawić w piekarniku na 1- 2 godziny
Wystudzony sernik polać polewą czekoladową
POLEWA CZEKOLADOWA
100 g gorzkiej czekolady
200 ml śmietanki kremówki
Czekolade wraz ze śmietanka podgrzewać az sie rozpuści i połączy
mania10 2018-11-27
Pierwszy raz widzę ,żeby sernik wiedeński upiekł się nie dotykając brzegów formy .Jak tego dokonałaś?