przygotowanie cannelloni

przygotowanie cannelloni

nadzienie
2 piersi z kurczaka obsmażone
15 dag pieczarek
1 cebulka
pół małej bułki namoczonej
pieczarki i cebulke drobno pokroić i udusić
piersi i odciśniętą bułeczke zmielić dodac pieczarki z cebulka przyprawić do smaku i nadziewać cannelloni
sos beszamelowy:
1 łyzkę masła rozpuscic dodac 1/2 łyżki mąki rozprowadzic dokładnie nie rumieniąc,do 250 ml śmietanki kremowki dodac 2 żółtka gałkę muszkatułowa, sól, pieprz dokładnie wymieszać i wlac do zasmażki zagotować ciągle mieszając jak zgęstnieje dodac sok z około 1/2 cytryny i przyprawic do swojego smaku
zalać cannelloni wierzch posypać parmezanem świeżo startym Piec w 200 st (termoobieg 150 st ) 40 min

dodane na fotoforum:

jagodaj

jagodaj 2009-05-22

Widze ,że trafiłam na fajna stronkę.....Coś mi sie wydaje że skorzystam z Twoich przepisów...:))

dodaj komentarz

kolejne >