PTYSIE Z BITĄ ŚMIETANA

PTYSIE Z BITĄ ŚMIETANA

12 dag przesianej maki,
1 łyżka cukru,
12 dag masła,
3 jaja,
1/4 I wody,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cukru waniliowego.


Sposób przygotowania
Zagotować wodę z masłem, mieszając dosypać (mieszać aż masa będzie odstawać od garnka). Po ostygnięciu mieszając, wbijać stopniowo jaja i dodawać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

Następnie kłaść łyżeczką małe kulki na blachę posypaną mąką i piec na kolor żółty w mocno rozgrzanym piekarniku. 20 min w temp 200 st potem zmnijszyc temp do 150 st i piec jeszcze 10 min Ptysie wypełniać bitą śmietaną lub dowolnym kremem

dodane na fotoforum:

ewax100

ewax100 2009-08-11

Ależ pysznie wyglądają te ptysie:)Pozdrawiam:))

ewik1

ewik1 2009-08-11

leciutkie jak puszek-rozkosz dla podniebienia...

strofa

strofa 2009-08-11

wyglądają cudnie!!!

niukem

niukem 2009-08-11

Super, tam byliśmy na kremówkach xD

monteka

monteka 2009-08-11

o rany! miodzio, prawie czuję smak dzieciństwa/ pozdrawiam/

betaww

betaww 2009-08-13

PRZEPRASZAM,ŻE TAK SIĘ WTRĄCAM.....ALE JA DO PIEKARNIKA NA DNO WŁADAM BLASZKE Z WODĄ WTEDY SIASTO ŁADNIEJ ROŚNIE....POZDRAWIAM I ŻYCZE UDANEGO DNIA.:)))

beatka1

beatka1 2009-08-13

a ja myślałam że to kupione:)

dodaj komentarz

kolejne >