KAPUSTA CZERWONA - gotowa

KAPUSTA CZERWONA - gotowa

Kapustę czerwoną obgotować w osolonej wodzie , odlac wode, kapuste przełożyć do miski
Przygotowac zalewę
:z wody , octu i cukru - zalewa powinna być mocno kwaśna i słodka Zalać nią kapustę i pozostwić na 2 godz
Nastepnie odlać wodę , dodac starte na grubej tarce 1 słodkie małe jabłko i 1 cebulę pokrojoną w kostkę , przyprawic do smaku solą i pieprzem i olejem
Wszystko wymieszac

dodane na fotoforum:

vesper5

vesper5 2009-09-02

witam - robię prawie dokładnie tak samo ( tylko zamiast octu daję kwasek cytrynowy ) ...pozdrawiam !!!

reni50

reni50 2009-09-02

muszę wypróbować ten przepis, ja robię trochę inaczej, z rodzynkami...

eliska5

eliska5 2010-03-01

MUSZĘ SPRÓBOWAĆ,LUBIĘ CZERWONĄ KAPUSTĘ,ALE ZWYKLE KUPUJĘ GOTOWĄ W SŁOIKU

dodaj komentarz

kolejne >