1/3 małej głowki kapusty pokroic w grube kawałki włozyc do miseczki i posolic pozostawic na 1/2 godz zeby pusciła sok
Do garnka wlac wodę wrzycić jakiś kawałek mięska ja dałam kości ze schabu , pokrojone w kostke 2 duże ziemniaki , 1 marchew startą na tarce o grubych oczkach, , 1 pomidor bez skóry pokrojony w cząstki ,po 2 łyżki natki pietruszki i koperku drobno pokrojonego, 2 kostki rosołowe, vegete, pieprz,1 łyżeczke cukru gotowac z pól godz
Po tym czasie odcisnąc kapuste i wrzucić do garnka i gotować do miękkości . Do ugotowanej zupy wlać 1 woreczek słodkiej śmietanki kremówki i po troszke jeśzcze natki i koperku
SMACZEGO
dodane na fotoforum:
maxmen 2010-02-18
Fajowo... dzisiaj prawie u wszystkich jest coś z mięskiem. ;-)))
vesper5 2010-02-18
...dobrze się zapowiada...:)))
lucidja 2010-02-25
Dzięki za pomysł na obiadek;D
Pozdrawiam