Dla zdziwionych takim śniadaniem (albo kolacją)
Jest bogata w łatwo przyswajalne białko, a przy tym nie zawiera glutenu, dlatego może być stosowana przez osoby będące z różnych względów na diecie bezglutenowej.
- Obfituje w witaminy z grupy B – niezbędne m.in. do prawidłowego działania naszego układu odpornościowego.
- Zawiera w sobie krzemionkę, która wpływa pozytywnie na stan skóry, włosów, paznokci, a nawet naczyń krwionośnych i kości.
- Krzem oraz zawarty w kaszy błonnik regulują przemianę materii, ułatwiając odchudzanie i utrzymanie właściwej wagi.
- Kasza to również wspaniałe źródło lecytyny (poprawia pamięć i koncentrację) oraz składników mineralnych, jak wapo, magnez, fosfor, potas i żelazo.
- Za sprawą zawartych w niej antyoksydantów – np. w postaci witaminy E – neutralizuje też wolne rodniki, odpowiedzialne za procesy starzenia.
dodane na fotoforum: