kasz jaglana, banany, miód, cynamon, sezam

kasz jaglana, banany, miód, cynamon, sezam

Dla zdziwionych takim śniadaniem (albo kolacją)
Jest bogata w łatwo przyswajalne białko, a przy tym nie zawiera glutenu, dlatego może być stosowana przez osoby będące z różnych względów na diecie bezglutenowej.

- Obfituje w witaminy z grupy B – niezbędne m.in. do prawidłowego działania naszego układu odpornościowego.

- Zawiera w sobie krzemionkę, która wpływa pozytywnie na stan skóry, włosów, paznokci, a nawet naczyń krwionośnych i kości.

- Krzem oraz zawarty w kaszy błonnik regulują przemianę materii, ułatwiając odchudzanie i utrzymanie właściwej wagi.

- Kasza to również wspaniałe źródło lecytyny (poprawia pamięć i koncentrację) oraz składników mineralnych, jak wapo, magnez, fosfor, potas i żelazo.

- Za sprawą zawartych w niej antyoksydantów – np. w postaci witaminy E – neutralizuje też wolne rodniki, odpowiedzialne za procesy starzenia.

dodane na fotoforum:

isia2

isia2 2016-12-16

witaminki

ewjo66

ewjo66 2016-12-17

ja się nie dziwię, bo lubię kaszę jaglaną i nauczyłam się ja gotować, żeby nie była gorzka...
wiem, ile ma wartości odżywczych...

wiska

wiska 2016-12-20

Trzeba będzie kupić tę kaszę, dawno jej nie jadłam...

dodaj komentarz

kolejne >