W smaku doskonałe ale nie wiem jak to zrobić bo dostałam jeden słoiczek od Córki a ona robiła na oko i to kilka miesięcy temu.
Będę próbowała a może ktoś zna przepis.
dodane na fotoforum:
ewjo66 2018-11-14
coś dla mnie...bo akurat jestem na diecie...ale gruszki z cukinią nigdy nie łączyłam...muszę spróbowac...
alagol 2018-11-14
Nigdy czegoś takiego nie robiłam i nie jadłam. Myślę , że w internecie przepis gdzieś na pewno jest
eleonor 2018-11-14
Nie lubię takich drobnych. Dlatego robię na bieżąco na patelni:
1 mała cukinia, 2 gruszki
zioła prowansalskie do smaku
tłuszcz do smażenia, sól do smaku
Cukinię pokrój na mniejsze kawałki. Gruszki obierz, pozbądź się gniazd nasiennych, pokrój owoce na mniejsze kawałki. Cukinię i gruszki umieść na patelni, dodaj odrobinę tłuszczu do smażenia, zioła i przyprawy. Smaż chwilę do zezłocenia cukinii, następnie przykryj patelnię i duś całość do czasu, aż cukinia i gruszki ładnie zmiękną, będą aromatyczne.
W wersji z czarnym pieprzem pasuje do mięsa. Dodając cukier i wanilię można użyć do ryżu (ew.dodać dobrą śmietankę)