u mnie czekolada wiórki dlatego takie ciemne...
CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWE CHOINKI
150 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
otarta skórka z 1 pomarańczy
50g gorzkiej czekolady
25g kandyzowanej skórki pomarańczowej
250g mąki
polewa czekoladowa
Masło utrzeć , dodać cukier,sól i żółtka i ucierać , nastepnie dodać otartą skórkę pomarańczy,drobno posiekaną czekoladę i kandyzowaną skórkę, oraz mąkę .Wszystko dobrze wymięszać. Ciasto zawinąć w folię i zostawić na noc w lodówce.
Piekarnik rozgrzać do 180 C ciasto rozwałkować na grubość około 7 mm i wycinać choinki,piec 10 min. Ostudzone udekorować polewą.
dodane na fotoforum:
magdabo 2011-12-14
choineczki wyszły Ci super !!!