Ryba w chlebie
2duże płaty rybne
6kromek chleba tostowego
15dag żółtego sera
4łyżki oleju
pęczek natki pietruszki
2ząbki czosnku(ja daję 4 )
sok z1/2 cytryny
przyprawa do ryb
sól, pieprz
Wykonanie:
Formę wykładamy folią aluminiowa i smarujemy olejem(teflonowa tylko smarujemy
olejem)ja robię w naczyniu żaroodpornym to nie smaruję wcale....
Wykładamy porcje ryby(rybka musi być dobrze rozmrożona bo inaczej
narobi się duzo wody),skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą ,pieprzem i przyprawą
do ryb.Odstawiamy na 15-20 minut.Chleb kroimy w kostkę,dodajemy starty żółty ser
i posiekaną natkę,mieszamy ,dodając olej i posiekany czosnek(ja przeciskam przez praskę)
Rybę przykrywamy masą chlebową i pieczemy 25min w temp. 190 stopni.
dodane na fotoforum:
gotujmy 2010-02-17
Dzisiaj zdecydowanie dzień rybny :0)
zonia 2010-02-17
Muszę wypróbować ten przepis na rybę w chlebie, bo tu w garnku czytałam wiele pochwał tej potrawy :) Pozdrawiam!
danka1 2010-02-17
Plis przyślij przepis.