przed wstawieniem do piekarnika

przed wstawieniem do piekarnika

BRZOSKWINIE NADZIEWANE

100 gr mielonych płatków migdałowych
100 gr mąki
100 gr cukru pudru
Wszystko wymieszać i wlać 150 gr rozpuszczonego masła,
Wsypać 80 gr orzechów włoskich- mielonych
i 100 gr płatków migdałowych. Wszystko dobrze wymieszać!
Robić placki i nakładać na osączone brzoskwinie z puszki.
Włożyć do wysmarowanego żaroodpornego naczynia i piec do zarumienienia ok. 20 minut.
Podawać!
Nadzienie wystarcza na 2-3 puszek brzoskwiń . Nie zużyte nadzienie można zamrozić i przy okazji wykorzystać.

dodane na fotoforum:

cuisine

cuisine 2009-09-24

A ja zapiekam owoce krojone w kawałki, zasypując je mieszanką suchego mussli i ew. cukrem waniliowym.

(komentarze wyłączone)