ja nazwałam je malaga
dla zainteresowanych :
blaty toffi, dżemolada wiśniowa, krem na bazie budyniu z kajmakiem truflowym i alkoholem + rodzynki moczone we alkoholu, na wierzchu bita śmietana posypana startą gorzką czekoladą
BISZKOPT TOFIOWY :
3/4 szklanki mąka pszenna
1 szklanka cukier
6 szt jajka
1 opakowanie budyń toffi
1 łyżeczka prozek do pieczenia
2 łyżeczki kakao
szczypta soli
Białka z solą ubic na sztywno, cukier, ubijać,dodac żołtka, ubijać, dodać mąkę zmieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia, kakao i delikatnie mieszamy.
Piec ok. 30 minut w temperaturze 180
stopni. przekroić na pól i tyle :P
dodane na fotoforum:
anad60 2014-02-07
Poezja...to jest dopiero ciasto...mniam *;*
Smacznego życzę i udanego weekendu :))
limba 2014-02-07
a jak się robi blaty toffi ?
pyzulak 2014-02-07
pychota, ale jak na razie muszę omijać tego typu słodkości..jeszcze zbijam świąteczne :)Pozdrawiam i dzięki za odwiedzinki:)
shami 2014-02-08
Wlasnie mi tego Gosia dzis zabraklo.Czegos slodkiego :)A;e zawsze mozna liczyc na Ciebie:)Dzien dobry:)