proziaki, czyli ...... po podkarpacku ... ;

proziaki, czyli ...... po podkarpacku ... ;

proziaki z pastą twarogową ze szczypiorem ...
jadłam je kiedyś w Bieszczadach i bardzo mi smakowały, Babcia piekła je na piecu (kuchni węglowej) ... ja, że pieca nie posiadam - upiekłam na grillu elektrycznym ... też są pyszne ... najlepiej smakują ( przynajmniej mnie ) z wszelkimi pastami twarogowymi i rybnymi .. ;)
dla zainteresowanych : na 8-9 sztuk :
ok. 1 1/2 szkl. mąki, łyżeczka sody, niecała szklanka maślanki, jajo, łyżeczka soli ... zarobić ciasto - ma być elastyczne, rozwałkować na 1 cm. wykrawać szklanką i piec na, najlepiej płycie kuchni węglowej po 3-4 min z każdej strony uważając by się nie przypaliły ... SMACZNEGO !

dodane na fotoforum:

lusi55

lusi55 2014-08-27

smacznie :))
u mnie też kulinarny klimat
pozdrawiam L:)

alisha

alisha 2014-08-27

To jeszcze przepis i super

ewaiza

ewaiza 2014-08-27

PRZEPYSZNIE WYGLADAJA

anad60

anad60 2014-08-27

ale to musi być pyszne....oj pyszne !!!
Pozdrawiam Gosiu goronco :))))

anad60

anad60 2014-08-27

Gosiaczku jestem chętna jak najbardziej a nawet BARDZO !!!
Buziaczki :))))

alik61

alik61 2014-08-27

no proszę!!!dzięki Tobie mam przepis...:)))dzięki!!!

tebojan

tebojan 2014-08-27

Podeślij jedno na spróbowanie w ramach promocji

jmania

jmania 2014-08-27

chciałoby się spróbować

nocnema

nocnema 2014-08-27

Pyszne:))

berblak

berblak 2014-08-27

Smak dzieciństwa... babcia piekła, pyszne były takie jeszcze ciepłe posmarowane masłem.

jaworr

jaworr 2014-08-27

Podobne Mamusia piekła, ale na tłuszczu, na patelni...;))
Super z przepisem..:))

lila08

lila08 2014-08-28

uwielbiam ale ...skąd wziąć kuchnię węglową ???

teresa9

teresa9 2014-08-28

Ło, matko! Coś " w podobie" babcia nam piekła, gdy byłyśmy z siostrami małe...

ewci1

ewci1 2014-09-02

Super jedzonko...:)

dodaj komentarz

kolejne >