Marcepan – masa cukiernicza utworzona głównie z prażonych i zmielonych migdałów i cukru z dodatkiem olejku migdałowego. Pod wpływem ciepła masa staje się plastyczna, dlatego bywa używana do wyrobu ozdobnych, skomplikowanych kształtów. (wikip.)
Kocham marcepany. Pamiętam, że były jedynymi dostępnymi w komunie, słodyczami w Poznaniu.
lorenzo 2017-04-28
Smakowite zdjęcie:))
halka 2017-04-28
Nie tylko słodkie ale i ciekawe miejsce odwiedziłaś;Putin z macepanu bardzo mi się podoba.
lorenzo 2017-04-28
re:to niezapominajka jednak:)
luko40 2017-04-28
Ja akurat specjalnym amatorem marcepanu nigdy nie byłem,ale gitarę bym skonsumował:)
shillaa 2017-04-28
Nieraz robię ozdoby na tort z marcepanowej ,,plasteliny,,:)chetnie poszlabymb dotakiego muzeum :)
sherif 2017-04-29
bardzo słodki przybytek , pozdrawiam ciepło i serdecznie