Muzeum marcepanów- Tallin

Muzeum marcepanów- Tallin

Marcepan – masa cukiernicza utworzona głównie z prażonych i zmielonych migdałów i cukru z dodatkiem olejku migdałowego. Pod wpływem ciepła masa staje się plastyczna, dlatego bywa używana do wyrobu ozdobnych, skomplikowanych kształtów. (wikip.)
Kocham marcepany. Pamiętam, że były jedynymi dostępnymi w komunie, słodyczami w Poznaniu.

lorenzo

lorenzo 2017-04-28

Smakowite zdjęcie:))

halka

halka 2017-04-28

Nie tylko słodkie ale i ciekawe miejsce odwiedziłaś;Putin z macepanu bardzo mi się podoba.

joanne1

joanne1 2017-04-28

Dziękuję.

lorenzo

lorenzo 2017-04-28

re:to niezapominajka jednak:)

luko40

luko40 2017-04-28

Ja akurat specjalnym amatorem marcepanu nigdy nie byłem,ale gitarę bym skonsumował:)

shillaa

shillaa 2017-04-28

Nieraz robię ozdoby na tort z marcepanowej ,,plasteliny,,:)chetnie poszlabymb dotakiego muzeum :)

sherif

sherif 2017-04-29

bardzo słodki przybytek , pozdrawiam ciepło i serdecznie

abaran

abaran 2017-05-20

Cholerka , byłem kiedyś w Tallinie , ale to muzeum przegapiłem .

dodaj komentarz

kolejne >