Z kaszy jęczmiennej.
Dużo włoszczyzny.
Sporo kurkumy.
Zero mięsa.
Już po ugotowaniu dodałam dużą łychę masła.
anulkaz 2018-05-29
Uwielbiam krupniczek, ale zawsze robię na mięsku i dodaję posiekaną zieleninę.Twój też wygląda smakowicie:)
jokam 2018-05-29
re:Anulko, dawniej też zawsze na mięsku... teraz nauczyłam się bez niego... a zieleninki jakoś nie lubię...
babcia1 2018-05-29
ja daję dużo zieleninki a zwłaszcza koperku..a krupniczek robię z pęczaku bo drobniejsza kasz grzęźnie mi w przełyku i mam problemy..ale bardzo lubię wszelakie kasze
izolek 2018-05-29
Krupnik najbardziej lubię z jęczmienna a kurkuma...spróbuję bo ja z tych ciekawskich.
No widzisz - da się bez mięska.
Ja obsmażam warzywa przed gotowaniem - lepszy smak no i tłuszcz musi być.
lila08 2018-05-29
mniammm....moja ulubiona zupka ,robię też bez mięcha ale z kaszą jaglaną ,zakochałam się w tej kaszy ....
mimozka 2018-05-29
To coś dla mnie !!! Dużo zieleniny i lubczyk , mojej śp Babci przepis . Pozdrawiam