kura z rosołu(obrac -pokroic)
szpinak z puszki,
sos pieczarkowy(z puszki-gęsty)
3 łyżki smietany gęstej,
3 łyżki majonezu,
1 łyżeczka curry,
sol.pieprz do swoj.smaku,
1 łyżka soku z cytryny,
3 łyżki białego wina,
1 szkl.sera zoltego
(zetrzec na grubych oczkach)
Te wszystkie skladniki wymieszac
w misce,
wylozyc do naczynia zaroodpornego-
posypujemy serem parmezan
oraz bulką tartą
na to jeszcze trochę zoltego,
zielone bąki.
Zapiekamy w 170 st.30 min.
Pyszniutkie!
alkaa 2012-01-22
Może być smaczna-lubię takie ...tylko nie widziałam szpinaku w puszcze ...może być nie z puszki ? chyba tak co ?
flossy 2012-01-22
wspaniały przepis...dziękuje i zapewne wykorzystam...zyczę tymczasem smacznego:)
ma1ma 2012-01-22
fajny przepis lubię rożne zapiekanki...ale nie spotkałam się z szpinakiem w puszce...
anina 2012-01-22
A teraz jedzonko ....u nas jest szpinak mrożony...ale na pewno taki sam...dzięki...