Pieprz zielony

Pieprz zielony

Ziarna do produkcji zielonego pieprzu zbiera się w tym samym momencie, co do pieprzu czarnego. Po zebraniu jednak poddaje się je liofilizacji, czyli suszeniu przez mrożenie.
Ten sposób obróbki sprawia, że ma intensywny, ale krótkotrwały smak. Później ziarna często konserwuje się w solance.
Zastosowanie: do dekoracji, sosów, potraw z drobiu, dań mięsnych, ryb i zup.

dodane na fotoforum:

lucilla

lucilla 2019-01-17

suszenie przez mrożenie ?? - dziwne ! bo jak zamrożone to nic na nie .. nie działa ??

styna48

styna48 2019-01-17

Wow, znowu się czegoś dowiedziałam.

halajot

halajot 2019-01-17

Ciekawy opis - pouczajacy ,pozdrawiam :)

halka

halka 2019-01-17

Nigdy im się aż tak blisko nie przyglądałam ale powiem szczerze,że nie wyglądają apetycznie w takim powiększeniu.

dodaj komentarz

kolejne >