"Letnie rezydencje"

"Letnie rezydencje"

w większości już opuszczone

styna48

styna48 2020-09-07

Szkoła się zaczęła, urlopy się skończyły.

ptak54

ptak54 2020-09-07

No nie, to nie tak prosto.
Przepis dość skomplikowany. Ogórki pocięć należało w plastry grubości palca, posolić i odstawić na 8 godzin. Odlać wodę i dodać pięć główek czosnku, my pocięliśmy ząbki na pół, paprykę ostrą, chili, dodaliśmy jeszcze trzy świeże , pocięte drobno małe ostre papryczki. Przygotować zalewę. Na 5 kg ogórków 0,75 l octu, pół kg cukru i 16 łyżek oleju. Zagotować i odczekać aż wystygnie. Zalać ogórki i odstawić na 12 godzin. Dopiero teraz zapakować w słoiki i gotować, 10 minut od zagotowania wody.
Nie robiliśmy tego. Próbowałem ogórki przed włożeniem do słoików. SMAKOWAŁY. Myślę, że będą równie dobre jak te przyniesione przez syna.
:-)
:-)

dodaj komentarz

kolejne >