Morze Czarne

Morze Czarne

Dobrze, że lodówka i komputer stoją w różnych pomieszczeniach - zawsze to jakiś ruch :)))

Zapraszam Was kochani na imieninowe ciacho Morze Czarne. Polecam z serca, bo jest przepyszne.
Moje zmiany w składnikach na biszkopt - użyłam normalnego cukru i piekłam dwa osobne blaty (a to dlatego, że nienawidzę przekrajać biszkopta).
I moja podpowiedź - ciasto przechowywać w lodówce ale nie przykrywać - dzięki temu beza będzie cały czas chrupiąca.
Po przepis zapraszam tu: https://trzecitalerz.blogspot.com/2015/10/morze-czarne-ciasto-czekoladowe-pod-beza.html

Dziękuję za każde Wasze odwiedziny, za każde napisane słowo. Dziękuję, że pomimo mojego ciągłego braku czasu, nie zapominacie o mnie i zaglądacie na mój profil..... Dziękuję i ciepło pozdrawiam :*

baygel1

baygel1 2018-11-27

No to poleciałaś po całości !!! tego się po Tobie nie spodziewałam ,po tylu latach znajomości !!! mnie tez się zrobiło czarno prze oczami :(

niusia1

niusia1 2018-11-27

chętnie wciągnę taki kawał a nawet więcej,bo pysznie wygląda!

krycha2

krycha2 2018-11-27

E tam Kasiu...nie sposób Ciebie pominąć...smutno mi to walę do Kasi...i tyle w temacie...

kris13

kris13 2018-11-27

Kasieńko,u Ciebie to zawsze można się pośmiać i coś pysznego zjeść !!!

aurinka

aurinka 2018-11-27

A najważniejsze Kasiu, że Twoje wyroby (jakiekolwiek by nie były) nie tuczą;) hihihi (mnie)

stor55

stor55 2018-11-27

pysznie wygląda pozdrawiam

krysty9

krysty9 2018-11-28

już dawno przyuważyłam ten przepis. Pieczenie dwóch blatów biszkoptowych jest wygodniejsze niż krojenie jednego dużego. Też nie znoszę tego robić. Zawsze pochamrany mi wychodzi

slawa1

slawa1 2018-11-28

Przepyszne ciacho!!
re;dziękuję za życzenia,oby zdrowie nam dopisywało.

anulkaz

anulkaz 2018-11-29

Wspaniale wygląda to ciacho, mniam:)
Kasiu mam pytanko, czy te smażone pierogi to robisz z takiego samego ciasta jak się robi normalne pierogi? Czy można zrobić też takie smażone pierogi z grzybami i kapustą i jak je zjeść na drugi dzień , jak zostaną, na zimno?

kimeraj

kimeraj 2018-11-29

re: Aniu, ciasto na pierogi robię dokładnie takie samo jak na zwykłe pierogi, tylko rozwałkowuję trochę grubiej. Pierożki niekiedy mogą popękać podczas smażenia ale tym się nie przejmuj.
W ten sposób na święta robimy pierogi z grzybkami, z kapustą i grzybkami oraz z makiem :))) Smażymy je w Wigilię i zajadamy się nimi przez całe święta - na zimno. Jeśli nie bardzo będą Wam smakować zimne, możesz podgrzać je w piekarniku (nie polecam podsmażania na patelni na głębokim tłuszczu. Chyba,że na suchej ale tego sposobu nie wypróbowałam). Pierogi można oczywiście mrozić, a później podgrzać w piekarniku.
Tak wyglądają pierogi z grzybami: http://www.garnek.pl/kimeraj/32733025/smazone-pierogi-z-grzybami, tak z kapustą i grzybkami po odmrożeniu i wyjęciu z piekarnika: http://api.garnek.pl/kimeraj/27540500/pierozki-z-grzybami-oraz-kapusta a tak pierogi z makiem: http://www.garnek.pl/kimeraj/30625514/pierogi-z-makiem-po-usmazeniu

Pozdrawiam ciepło :))

kimeraj

kimeraj 2018-11-29

Aniu, linki się podświetliły ale widzę,że dwa wywala z błędem :(( W takim razie zaznacz każdy z nich i prawą stroną myszki daj: przejdź do strony.....

astra40

astra40 2018-11-30

U Kasi zawsze pysznie

anulkaz

anulkaz 2018-11-30

Kasiu, bardzo dziękuję za odpowiedź.Będę wcześniej lepić pierogi, to kilka usmażę i sprawdzę jak smakują:)

xaviera

xaviera 2018-12-02

pysznie wygląda, mniam... :))

babcia1

babcia1 2018-12-02

Ale Kasieńko kusisz smacznościami!!

dodaj komentarz

kolejne >