Fasola zapiekana z kapustą i grzybkami

Fasola zapiekana z kapustą i grzybkami

Rozmowy choinek w lesie:
..i wtedy wziął siekierę...ściął drzewko...zatargał te zwłoki do domu i udekorował psychopata jeden!!!
A Wy już jesteście psychopaty czy dopiero będziecie??? Bo ja jutro planuję :)))

A dzisiaj propozycja na Wigilię, obiad tudzież inne - Fasola zapiekana z kapustką i grzybkami.

300 g suchej fasoli średni Jaś (miałam mrożoną, więc zrobiłam z mrożonej), 700 g kiszonej kapusty lekko kwaśnej, 2 cebule,
3/4 szklanki suszonych grzybów, sól, pieprz, łyżeczka majeranku, olej.

Fasolę namoczyć na noc (jeśli używacie mrożonej, to nie moczyć), ugotować w lekko osolonej wodzie na małym ogniu, odcedzić. Grzyby namoczyć, ugotować w tej samej wodzie, odcedzić, pokroić w kostkę. Cebulę przesmażyć na oleju. Kapustę zalać wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie, ugotować. Dokładnie odcedzić, dodać cebulę, pokrojone grzyby, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać fasolę, delikatnie wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać 30 minut w temp.180*C.
Pychoty!

aurinka

aurinka 2020-12-18

składam reklamację! A gdzie humoreska?

aurinka

aurinka 2020-12-18

ooo przepraszam, wyświetliła się z dużym opóźnieniem. Zwracam Kasiu honor, niezawodna jak zawsze:)

astra40

astra40 2020-12-19

Pysznie! A miseczka Coś pięknego!

dodaj komentarz

kolejne >