pampuchy z sosem śliwkowym

pampuchy z sosem śliwkowym

* kluski na parze(kupne6 szt))
* 5 śliwek
* 2 łyżki cukru
* 1/5 szklanki wody
* 3 łyżki gęstej śmietanki

szybka przekąska
Etapy przygotowania

* w garnek wlać wodę i zagotować położyć płaskie sito na nim pampuchy i szczelnie przykryć miską lub garnkiem gotować około 8 minut.
* w tym czasie robimy sos
* ze śliwek wyjąć pestki,połówki wrzucamy do garnka podlewamy wodą,następnie dodajemy cukier i chwilkę gotujemy mieszając śliwki muszą się prawie rozgotować,dodajemy śmietanę mieszamy
* ostrożnie zdejmujemy kluski,polewamy sosem SMACZNEGO.

dodane na fotoforum:

tina795

tina795 2009-08-11

jeszcze w taki sposób nie jadłam musze spróbować

(komentarze wyłączone)