Tym razem bochenek z mąki pszenno- razowej typu 2000.
Poprzedni był żytnio-razowy też z mąki typu 2000.
kazwil 2017-04-21
To zdjęcia przywołało mi wspomnienia z dzieciństwa i wczesnej młodości kiedy to w domu raz w tygodniu był wypiekany chleb.Nie zapomniany smak i zapach...:)
wydra73 2017-04-21
Nie smardz?!
Przepraszam, jeszcze raz za złe zdjęcie i wrzucam lepsze, tego malutkiego.
Duży jako potrącony i oderwany w połowie tronu był fotografowany z ręki.
Proszę teraz zajrzeć.
wydra73 2017-04-21
re. Dzięki. Trudno to nazwać znaleziskiem- potrącono go w miejscu, gdzie złożyliśmy wiktuały do pieczenia w ognisku. Ponieważ był urwany, zabrałam do domu, suszę i robi sie coraz bardziej smardzowaty.
dalia22 2017-04-21
Nie ma to jak prawdziwy chleb bez konserwantów :) Re. dzięki za info w sprawie grzybów , tym bardziej , że jestem nauczycielką biologii i chemii :)
kroton5 2017-04-22
Re. Otrzymałem je na drugi dzień po nadaniu. Dotarły w doskonałym stanie i zaraz trafiły do suszarki...
olga22 2017-04-22
re ; Marku poproś o przesyłkę sadzonek daj do ziemi , będziesz miał własne i do tego zakwitną.Są pod częściowa ochrona , ale, ale ja wysyłałam, z ziemią w dużej kopercie i gdzieś tam sobie rosną i komuś smakują na kanapkach, a niedżwiedziom nie ubędzie! pozdrawiam!
fiolek6 2017-04-23
Dziękuje za miłe wpisy .Pozdrawiam.
meryen 2017-05-04
Żeby tylko takie nałogi ludzie mieli:)) Dziękuję za pomysł na wino. Podziwiam tych, którzy sami produkują różne pyszności, ja nigdy czegoś takiego nie dokonałam:)
elza100 2017-05-04
Taki chlebek to rarytas ,do tego masełko i kiszony ogórek i mniam ...Pozdrawiam Cię serdecznie:-).