ibek47

ibek47 2017-07-29

Kusząca oferta pochłonięcia bogatego w węglowodany smakołyku .

kimeraj

kimeraj 2017-07-29

Krysiu, czytałam na blogu,że niezadowalająco było czuć chałwę.....i chyba na to nie ma rady. Ja też w swoim przepisie na ciasto z kremem chałwowym potroiłam nawet ilość chałwy niż w oryginalnym przepisie i dalej nie było jej tak czuć jak bym chciała :((((

dora31

dora31 2017-07-29

Przepis rewelacja. Dziś robiłam pycha!

astra40

astra40 2017-07-29

Przepyszne ciacho!!!

kimeraj

kimeraj 2017-07-29

re: Krysiu, ja tak robiłam masę chałwową:
3 szklanki mleka, 2 budynie waniliowe (na opakowaniu ma być,że budyń jest na 1/2 l mleka), 300 g chałwy waniliowej, 200 g masła, kieliszek spirytusu.
Budyń ugotować na 3 szklankach mleka. Masło utrzeć na puszystą masę porcjami dodając wystudzony budyń. Na koniec dodać spirytus. Chałwę zmiksować w oddzielnej misce i dodać do kremu. Ucierać do gładkości.

Spirytus pownien spotęgować smak chałwy a i tak to nie uzyskała, tego smaku co chciałam :( I dodam,że dawałam oryginalną chałwę z Rosji :))

majka54

majka54 2017-07-30

Jak zwykle cala Ty ,znów cos bardzo kuszącego ,prezentuje sie super.Może mi sie tez tak uda .Pozdrawiam mile .

elutkan

elutkan 2017-08-05

Kuszące i to bardzo :)

isia2

isia2 2017-08-12

fajny przekłądaniec, nie jadłam jeszcze

dodaj komentarz

kolejne >