do degustacji.mrówkowiec to jest coś takiego jak chipsy, tylko inaczej pieczone, polane miodem posypane makiem i rodzynkami,
produkują to na Suwalszczyźnie.))
dodane na fotoforum:
ewelen 2009-05-24
Hm , nie słyszałam o takim specjale , ale wygląda zachęcająco , poproszę przepis....buziaczki.
kontakt 2009-05-24
hmmmm palce lizać:-) wiem coś o tym bo sama wypiekam to:-)) pozdrawiam cieplutko
katakum 2009-05-24
No to teraz już wyobrażam sobie jaki musi być pyszny .Jednak na Suwalszczyznę za daleko ,aby jechać po pysznego mrówkowca.przyjemności
emilka7 2009-05-24
Niech plejada gwiazd
i księżyca srebrny blask ,
o Twoje sny się dziś zatroszczą,
błogością i radością ugoszczą,
pięknością napełnią,
czułością obejmą,ciepłem nakryją,
I Twe sny umilą.
Popatrz na gwiazdy na niebie
Każda z nich to pozdrowienie
ode mnie dla Ciebie!!!!!
POZDRAWIAM CIEPLUTKO DOBRANOC...
danka1 2009-05-24
Ja także jestem ciekawa co to za ciasto - nie znam tego...
ooela 2009-05-26
no tak! takie miały pyszności, a ja?
kuzula 2010-11-06
Ja mieszkam kolo Sejn tam mieszka duzo Litwinow i to jest danie litewskie. Sklada sie ono z faworkow inaczej chrustu oblepionego miodem i makiem i te faworki maja przypominac kopiec mrowek taki jak jest w lesie a mak mrowki po nim biegajace. Wiec to nie zadne ciasto tylko smazone faworki oblane makiem i miodem.