A te dla Was.
jedne robię na zimę po grecku a drugie z papryką. A to przepis na grzyby po grecku.
2 kg grzybów (mogą być duże)
1 kg cebuli
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki octu
1 szklanka oleju
3 łyżeczki cukru.ziele angielskie.liść laurowy
1 cebulę zostawić,resztę skroić w talarki i dusić na oleju z solą,cukrem zielem ang, liściem laurowym. Do miękkiej cebuli dodać ocet,koncentrat i zagotować.
Grzyby umyć,(duże pokroić) , wrzucić do osolonej wody i dodać 1 cebulę.Gotować 10-15 minut, odcedzić,
grzyby dodać do miękkiej cebuli i dusić razem 10 minut.Gorące wkładać do słoików i pasteryzować 15 minut.Można podawać na zimno i na gorąco.Smacznego.
aniczka 2010-09-12
Wspaniale okazy..
peterek2 2010-09-12
Nawet pochmurny dzień ma swoje uroki,
bo masz wtedy chwilę,
aby przesłać pozdrowienia,
dla przemiłych ludzi,
odwiedzając, których nigdy się nie nudzisz.
Pozdrawiam cieplutko, słodkiej nocy.
fisia5 2010-09-15
zawsze ćoś nowego pozdrawiam:)
jasna0 2010-09-16
fajne okazy Będzie z nich pożytek ! Miłej nocy
jasna0 2010-09-20
przepis świetny, teraz dopiero go doczytałam do końca, trzeba wypróbować, nawet na obiadek można podać do ziemniaczków z wody
jasna0 2010-09-22
witaj Miłej środy Ci życzę i następnego udanego grzybobrania
aniczka 2010-09-23
Cudny..
wladzia 2010-09-26
super okazy - wszystkie - a grzybki z tego przepisu wyśmienite,jadłam,robiłam i polecam - pozdrawiam........