WZ

WZ

1 szt margaryna palma
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
1/2 szklanki zimnej wody
2 szklanki tortowa
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 sztuka cukier waniliowy
5 szt jaja
,, ciut,, cynamonu tak na końcu noża
0 50 l kremówka
1 łyżka żelatyny
2 łyżki puder
1 szt czekolada deserowa
poncz;
1/2 szklanki wody zagotować z 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym dodając 4 listki cytryny--odstawić i do zimnego dodać spirytus lub rum--naponczowć blaty
wykonanie;
palmę roztopić i dodać cukier i cukier waniliowy dobrze wymieszać odstawić dodać kakao i postawić na ogniu ciągle mieszając aż powstanie jednolita masa
zdjąć z palnika dodać wodę i przesianą mąkę z proszkiem i soda oraz z cynamonem
ucierając dodawać po 1 żółtku
z białek ubić pianę i wmieszać już ŁYŻKĄ partiami dodając - pieczemy w 2 blaszkach
pieczemy termoobieg--170--20 minut
po upieczeniu jeden blat polać rozpuszczoną czekoladą deserową--do lodówki--jak zastygnie pokroić na równe kwadraty
kremówkę schłodzić
żelatynę namoczyć 4 łyżkami zimnej wody
jak napęcznieje rozpuścić --ostudzić
kremówkę ubić dodając puder i żelatynę
na blat wyłożyć śmietankę zostawiając trochę do dekoracji rozprowadzić równo
i przykryć ; kwadracikami; --udekorować

życzę smacznego

dodane na fotoforum:

kris13

kris13 2010-05-16

Dzięki za przepis!!!Napewno wypróbuję jeszcze i Twój...może być najlepszy!Pozdrówki:))

jola09

jola09 2013-03-27

PYCHA

dodaj komentarz

kolejne >