przepis na małą tortownice
tortownicę wyłożyć folią spożywczą
biszkopty maczam w galaretce rozpuszczonej i ostudzonej [ kolor u mnie czerwony ] i układam na spodzie
1 litr kremówki
3 łyżki pudru
1 łyżka żelatyny- namoczyć - rozpuścić- ostudzić
kremówkę schłodzić i ubić dodając puder i na końcu żelatynę
truskawki -obrać-umyć- przekroić na pół i przekrojoną stroną obłożyć wkoło tortownicę
zalać kremówką
można na wierzch i do środka dać pozostałe truskawki
udekorować zostało mi galaretki od biszkoptów i zaszalałam wycinając serca
P Y S Z N O Ś C I
polecam
dodane na fotoforum:
artdora 2010-05-21
Serce na talerzu:) Truskawkowe szaleństwo:)
Pozdrawiam cieplutko i miłego wieczorku życzę:-)
cuisine 2010-05-21
Przepiękny torcik :)))
sulika 2010-05-23
Jak zwykle szkoda by mi bylo zjesc, widowisko dla gosci :-)
Ktos tam pyta o przepis, a przeciez wystarczy tylko zobaczyc i wykonac ;.)