zuppa di farro

zuppa di farro

Włochy to nie kraj zup. Jedną z nielicznych jest między innymi zuppa di farro, to typowo umbryjska zupa, choć może my Polacy mamy zupełnie inne wyobrażenie zupy, a zwłaszcza jej gęstości ! :) Obowiązkowo do tej zupy bruschetta, czyli grzanka polana świeżą oliwą.

dodane na fotoforum:

ewka67

ewka67 2010-11-30

czy tam w niej jest soczewica???????????

xaviera

xaviera 2010-11-30

ciekawa :)

margoku

margoku 2010-11-30

Ewo ! Jest również soczewica.

cortina

cortina 2010-11-30

A toś się zabrała za gotowanie! W nowej kuchni jak mniemam...

alice51

alice51 2010-11-30

Smakowicie wygląda.Na pewno pychotka....smacznego

maxmen

maxmen 2010-12-01

Hahaha... co do gęstości to...
... moja grochówa albo krupnik ma podobną gęstość a zamiast bruschetty wystarczy zwykła buła lub świeżutki chlebuś. :)))
Pozdrawiam. :)

dodaj komentarz

kolejne >