Przygotowanie: 40 MINUT
Oczekiwanie: 90 MINUT
Pieczenie: 60 MINUT
Trudność: DOŚĆ TRUDNY
Składniki na 12 porcji
• 1 KG BIAŁEGO SŁODKIEGO SERA(3 KROTNIE MIELONY)
• 20 DAG MASŁA
• 6 DUŻYCH JAJ
• 30 DAG CUKRU
• 1 CUKIER WANILINOWY
• 2 BUDYNIE WANILINOWE
• SKÓRKA STARTA ZE SPARZONEJ CYTRYNY
• RODZYNKI(NAJLEPIEJ GDY LEŻAŁY PARĘ ŁADNYCH GODZIN W RUMIE...)
• 3-4 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ DROBNO MIELONEJ
MASLO UCIERAMY Z CUKREM(ZWYKŁYM I WANILINOWYM) NA PUSZYSTA MASĘ.
BIAŁKA ODDIELAMY OD ŻÓŁTEK. ŻÓŁTKA DODAJEMY DO MASY. MIESZAMY. NASTĘPNIE DOKŁADAMY BUDYNIE, BUŁKĘ TARTĄ I SKÓRKĘ Z CYTRYNY.
PO UTARCIU STOPNIOWO DODAJEMY SER. NASTĘPNIE ODSĄCZONE RODZYNKI.
UBIJAMY PIANĘ ZE SZCYPTĄ SOLI DLA PODKREŚLENIA SMAKU.
PIANĘ BARDZO DELIKATNIE MIESZAMY Z CIASTEM.
PRZELEWAMY DO WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEMI WYSYPANEJ BUŁKĄ TARTA FORMY.WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 STOPNI PIEKARNIKA.PIECZEMY PRZEZ 60 MIN.NIE ZAGLĄDAMY DO ŚRODKA. PO GODZINIE, WYŁĄCZAMY PIEKARNIK,UCHYLAMY GO LEKKO. ZOSTAWIAMY CIASTO W PIEKARNIKU PRZEZ 30 MIN(PRZEZ GWAŁTOWNE OCHŁODZENIE SPADA CIASTO). NASTĘPNIE WYJMUJEMY. GOTOWE!
dodane na fotoforum: