Kanapki z pastą z łososia i surówką z rukoli

Kanapki z pastą z łososia i surówką z rukoli

filet z łososia, ze skórą 200 g
twarożek kanapkowy Bieluch 300 g
Przyprawa do mięs Knorr 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
oliwa z oliwek 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżki
chleb żytni, kromki 8 szt
SAŁATKA
rukola 150 g
pomidorki koktajlowe 200 g
kiełki lucerny 40 g
oliwa z oliwek 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka

PRZYGOTOWANIE
Filet z łososia natrzyj przyprawą do mięsa Knorr wymieszaną z łyżeczką oliwy.
Upiecz w piekarniku wyłożonym papierem do pieczenia, skórą do dołu w temperaturze 180C przez około 10 minut, tak aby mięso nie było wysuszone. Po przestygnięciu usuń skórę z łososia.
Mięso włóż do miski, dodaj twarożek i rozgnieć widelcem na gładką masę. Dopraw sokiem z cytryny, dokładnie wymieszaj. Schłodź w lodówce przez ok. 30 minut.
Kromki chleba smaruj pastą i posyp natką pietruszki. Podawaj z sałatką przygotowaną z rukoli, pomidorków koktajlowych i kiełków. Całość polej sosem przygotowanym z oliwy z oliwek i octu balsamicznego.