Penne po włosku z kurczakiem i salami peperoni

Penne po włosku z kurczakiem i salami peperoni

Składniki
makaron rurki
200 g
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
1 opak
pierś z kurczaka
150 g
salami peperoni lub inna pikantna kiełbasa
100 g
ząbki czosnku
3 szt
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
woda lub bulion
150 ml
śmietana
150 ml
olej do smażenia
świeża bazylia do dekoracji


Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.

Mięso i salami pokrój w paski. Kuczaka podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Po chwili smażenia dodaj salami i posiekany czosnek.

Fix Knorr wymieszaj z wodą lub bulionem, śmietanką i koncentratem pomidorowym.

Wlej płyn na patelnię z mięsem. Dodaj makaron i całość gotuj kilka minut, aż wszystkie składniki się połączą, a sos zgęstnieje. Podawaj posypane kilkoma listkami porwanej bazylii.