Śmietanowy kurczak ze szpinakiem

Śmietanowy kurczak ze szpinakiem

Składniki
podwójna pierś z kurczaka
1 szt
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
2 szt
makaron fettucine (wstążki)
opakowanie mrożonego szpinaku
0.5 szt
śmietana 18%
150 ml
tłuszcz do smażenia

Krok 1
Pokrój pierś w paski i podsmaż na patelni.
Krok 2
Wlej śmietanę i dodaj 1 kostkę Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr. Zdejmij patelnię z ognia, gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
Rozmroź szpinak, a następnie duś go z odrobiną oleju i drugą kostką rosołową Knorr.
Krok 4
Ugotuj makaron fettuccine według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Na koniec wyłóż szpinak i kurczaka w sosie na przygotowany makaron.