Kremowe tagliatelle z brokułami i kurczakiem

Kremowe tagliatelle z brokułami i kurczakiem

Składniki
makaron tagliatelle
250 g
pierś z kurczaka
1 szt
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
1 opak
brokuł
250 g
cebula
1 szt
pomidorki cherry - kilka sztuk
śmietana 18%
50 ml
tłuszcz do smażenia
2 łyżki

Krok 1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie al dente i odcedź. Brokuła pokrój na małe różyczki i sparz krótko we wrzącej wodzie.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobna kostkę i przesmaż na patelni. Kurczaka pokrój w kostkę o boku ok. 2x2 cm i smaż chwilę razem z cebulą.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką wody oraz śmietaną. Całość wlej na patelnię i zagotuj.
Krok 4
Do sosu dodaj makaron, brokuły oraz pokrojone na połówki pomidorki. Gotuj jeszcze chwilę a następnie gotowy makaron nałóż na talerze.