Kurczak po myśliwsku

Kurczak po myśliwsku

Składniki
podudzia z kurczaka bez skóry i kości lub piersi z kurczaka400 g
Sos grzybowy Knorr1 opak
wędzony boczek100 g
kiszone ogóki2 szt
cebula1 szt
Ketchup Hellmann's Extra Hot2 łyżki
woda300 ml


Krok 1
Boczek, ogórek i kurczaka pokrój w kostkę, a cebulę w półplastry. Boczek przesmaż, dodaj kawałki mięsa i cebulę. Smaż, aż kurczak się zarumieni. Dodaj ogórek, Ketchup Hellmann’s Pikantny, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty.

Krok 2
Sos grzybowy wymieszaj z 300 ml wody i wlej do garnka.

Krok 3
Wszystko duś pod przykryciem około 10 minut, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Tak przygotowanego kurczaka możesz doprawić na koniec odrobiną majeranku.