Kulki Czekoladowe optoczone w wiórkach kokosowych

Kulki Czekoladowe optoczone w wiórkach kokosowych

Składniki:
250g margaryny
1/2 szklanki cukru pudru
3 żółtka
3 łyżki kakao
1 cukier waniliowy
1 łyżka stołowa alkoholu
2 op. herbatników
1 torebka wiórek kokosowych

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego. Herbatniki drobno pokruszyć, dodać do masy. Następnie dodać kakao i alkohol. Wymieszać. Formować małe kulki i obtaczać w wiórkach. Włożyć do lodówki.
Polecam raczej na zimę i trzymać cały czas w lodówce.
SMACZNEGO

dodane na fotoforum:

katlejn

katlejn 2009-02-17

Wyglądają kusząco !

jennym

jennym 2009-02-18

pychotki, super że dałaś przepis:))

mojefoto

mojefoto 2009-02-18

Mniammmmmm....

uszata

uszata 2009-02-19

no super, ale gdzie i kiedy mam dać te trzy żółtka??????

katlejn

katlejn 2009-02-20

Pozdrawiam w piątek i życzę owocnego dnia ! :))

meggie

meggie 2009-02-21

No tak żółtka coś pokręciłam. Sprawdzę przepis i poprawię

ania71

ania71 2009-02-23

...mniam...i znów wyżerka...

audi1

audi1 2009-03-18

mniam mniam

lanta21

lanta21 2015-10-27

pyszne

dodaj komentarz

kolejne >