Koperty z jabłkami

Koperty z jabłkami

kostka masła
3 szklanki mąki
szklanka śmietany
aromat waniliowy
jabłka
cukier puder
Masło, mąkę, śmietanę i aromat waniliowy mieszamy razem, zagniatamy ciasto i wkładamy na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty o boku 5 cm. Na każdym kwadracie układamy kawałek obranego jabłka i zaginamy rogi ciasta do góry, aby powstała koperta. Pieczemy ciastka na złoto a następnie posypujemy cukrem pudrem.

dodane na fotoforum:

kudelka

kudelka 2015-01-10

Takie ciasto mogę jeść ,bo nie zawiera cukru -dzięki pozdrawiam

danutaw

danutaw 2015-01-10

..pyszne.., chętnie się poczęstuję..!)

kotik

kotik 2015-01-10

Pycha...kiedyś też je piekłam:)

isia2

isia2 2015-01-12

robię podobne ze słodkim serem

dodaj komentarz

kolejne >