250 g maki
100g cukru pudru
150g masla
2 zoltka
szczypta soli
1 cukier wanilinowy
maslo z lodowki posiekac z przesiana maka,dodac cukier puder,cukier wanilinowy,zoltka,sol,szybko zagniesc kule,zawinac w folie i wlozyc na godzine do lodowki....rozwalkowac 3 mm,piec ok.10 min/u mnie bylo 13/,180C
lukier robie z cukru pudru i malej ilosci goracej wody....kolor robie z barwnika spozywczego
a takich foremek uzywam
https://www.garnek.pl/mrrru35/18680293/nowy-rodzaj-ciastek-bedzie-w-tym
dodane na fotoforum:
jusiap 2012-11-29
Miłego i przyjemnego dnia życzę i uśmiech wraz z ciepłym pozdrowieniem posyłam :))
Super ciacha ;))
TE FOREMKI SĄ SUPER :)
zimowa 2012-11-30
maślane są NAJPYSZNIEJSZE!!!
pieczesz sama BRAWO:D
eeedith 2012-12-01
Dzisiaj przyszły moje foremki ;) juz sie nie moge doczekac kiedy ich uzyje ;) póki co musze sie kurowac :/ pozdrawiamy ;)